e-Okul ve Veli Bilgilendirme sistemi (VBS), öğrenciler ve veliler akın akın sisteme yapıyorlar. Karne notu (Takdir-teşekkür) hesaplama yapmak isteyen öğrenciler e-Okul uygulamasına akın etti. Ayrıca veliler de öğrencilerin not ve devamsızlık durumu için e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) uygulamasına yoğun ilgi gösterdi. Takdir teşekkür hesaplaması nasıl yapılır?
e Okul ile karne notu hesaplamak için artık son gün geldi çattı. Yarın Cuma günü milyonlarca öğrenci karnesini alacak. Sabırsızlanan öğrenciler karne notunu merak ettikleri için Takdir - Teşekkür hesaplamasına başladılar. Peki e-Okul ile karne notu nasıl hesaplanır? İşte e-Okul giriş detaylı anlatım...
E-OKUL VE VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?
E-Okul sistemine giriş, eokulyd.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Giriş için yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi olarak iki seçenek bulunur. Yönetim bilgi sisteminden öğretmenler, kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler. Sisteme girişin ardından öğrencileri not giriş işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Veli bilgilendirme sisteminden de veliler ve öğrenciler, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabilirler. Giriş yapıldıktan sonra öğrenciye ait bilgiler ile güvenlik doğrulaması yapılır. Ardından açılan sayfa üzerinden sorgulama yapılabilir.
e-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
E-Okul üzerinden ulaşılabilecek bilgiler;
- Not bilgisi; Öğretmenler tarafından not girişleri yapıldıktan sonra, not sorgulaması yapılabilir.
- Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği güncel olarak kontrol edilebilir.
- Haftalık ders programı; Hangi dersin hangi gün olduğu, saat kaçta olduğu görülebilir
Bunlar dışında; diploma puanı, dönem sonlarında alınan belgeler, okunan kitaplar, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon yemek menüsü ve pansiyon izin bilgisine ulaşılabilir.
E-OKUL KAPANACAK MI?
E-Okul sistemi kapanacak mı? sorusu akıllara takılmıştı. E-okul okulların kapanması ile birlikte kapanmayacak. Öğrenciler ve veliler uygulamayı kullanmaya devam edebilecek.
OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı eğitim ve öğretim takvimine göre, okullar 8 Haziran 2018 tarihinde kapanacak. 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk dersi ise 17 Eylül 2018’de başlayacak.
TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?
e-Okul sistemi ile Takdir-teşekkür hesaplama yapmak mümkün. Öğretmenler öğrencilerin notlarını e-Okul sistemine yüklemesi ile birlikte karne notu hesaplama işlemleri başladı. Peki taktir-teşekkür hesaplaması nasıl yapılır?
İlk olarak yıl sonu başarı puanına bakılır. Öğrencinin dönem sonunda alacağı belgeyi, yıl sonu başarı puanı belirler. Yıl sonu başarı puanı;
- 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi
- 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanırlar.
Ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılı dönemleri boyunca takdir belgesi almış olanlar da üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.
Öğrencilerin sınavlardan aldıkları puanlar, performans çalışma puanları, eğer varsa proje puanları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı dersler için de ayrıca hizmet ya da temrin puanlarının aritmetik ortalamasıyla elde edilen puanların aritmetik ortalamaları alınır. Böylece öğrencilerin bir dersi için dönem puanı hesaplaması yapılmış olur.
Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işleminde virgülden sonra gelen 2 basamak yürütülür. Yılsonunda derslerden başarılı olunabilmesi için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması minimum 50 puan olmalıdır veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır.
PUAN DEĞERLERİ VE DERECELERİ
Öğrencilerin sınavda aldıkları puanlar doğrultusunda oluşan performans grafiğine göre, alınacak notlar ve bu notlara karşılık olan dereceler şu şekildedir;
85,00 – 100 puan aralığı pekiyi,
70,00 – 84,99 puan aralığı iyi,
60,00 – 69,99 puan aralığı orta,
50,00 – 59,99 puan aralığı geçer,
0 – 49,99 puan aralığı geçmez olarak kabul edilir.
MEB YARDIM MASASI
MEB YARDIM MASASI; MEBBİS Kullanıcıları ve diğer vatandaşların, MEB bünyesinde geliştirilen yazılımlarla ilgili problemlerini, isteklerini ve diğer taleplerini bildirecekleri, isteklerle ilgili süreci takip edebilecekleri bir sistemdir. Sistem son kullanıcı ve yazılım geliştiricileri arasında direkt iletişim kurulmasını sağlar. Bu sayede iletişim kaynaklı yaşanan hatalar ve gecikmeler asgari düzeye indirilir. Son kullanıcı tarafından iletilen talep sorumlu personele anında iletilerek ilgili süreç başlatılır. Sorumlu personel ilgili talebi nceleyerek en kısa sürede sonuçlandırır.
Sistem iş süreçleri takibi, akıllı raporlama ile durum analizlerinin yapılmasını mümkün kılar. Analiz sonucunda gerekli iyileştirmelerin zamanında ve ekonomik bir şekilde yapılmasına olanak sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder